Підозру отримав черговий рецидивіст, який ошукував людей з-за ґрат. Про підозри його охоронцям, операм і т.д. не пишуть

Фігурант в інтернет-мережі «продавав» вигадані ноутбуки та гаджети. Правоохоронці довели причетність неодноразово судимого фігуранта до 7 злочинних епізодів. Оперативники та слідчі встановлюють осіб, які б могли постраждати від дій зловмисника.

За словами начальника відділу поліції № 1 Вінницького райуправління Сергія Синявського, у ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що неодноразово судимий за майнові злочини чоловік під час відбування покарання створював фейкові оголошення з продажу вигаданих ноутбуків та мобільних телефонів.

Під час спілкування з потенційними покупцями, він просив надіслати йому гроші для завдатку або ж повністю оплатити замовлення. Ув’язнений вказував банківські рахунки своєї знайомої, на які потерпілі перераховували кошти. Аби легалізувати гроші, видурені у людей, зловмисник замовляв своїй подрузі різні товари, які остання мала придбати та передати йому до в’язниці.

Після того, як зловмисник отримував бажане – на зв’язок із потерпілими більше не виходив.

Відомо, що від дій фігуранта постраждали жителі з різних регіонів країни.

Загальна сума збитку, завдана злочинними махінаціями засудженого, становить понад 46 тисяч гривень.

Крім того, під час обшуку в ув’язненого виявили паперові згортки канабісу, який він зберігав для власного споживання.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 ст. 209 ККУ (Легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом) та ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. За вчинення таких дій зловмиснику загрожує до 5 років ув’язнення.

Наразі поліція встановлює інших осіб, які можуть бути причетні до злочинних дій.

Досудове розслідування за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури триває.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

You may also like...