Підтримували ворога і вступили до так званої «Народної міліції» під час окупації м. Ізюм — двох експоліцейських судитимуть за держзраду

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх співробітниць поліції за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, під час окупації м. Ізюм дві колишні поліцейські перейшли на бік ворога та обійняли посади «слідчих» у так званій «Народній міліції». Допомагаючи окупантам, обвинувачені вказували військовослужбовцям РФ на місця розташування Ізюмської окружної прокуратури Харківської області та інших адміністративних будівель.

Возможно, это изображение 3 человека, люди стоят и текст

До повноважень «правоохорониць» входило патрулювання території міста та проведення слідчих дій за законодавством держави-агресорки.

У вересні минулого року одну з «правоохорониць», 24-річну жінку, було затримано. Наразі вона перебуває під вартою.

Інша «народна міліціонерка», 32-річна жінка, переховується від слідства — її судитимуть заочно.

Возможно, это крупный план (1 человек)

Справи розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Управління СБУ в Харківській області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...