Слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру у державній зраді депутату облради

У злочині проти основ національної безпеки України фігуранта викрили оперативники кримського управління СБУ. Окрім державної зради слідчі поліції Херсонщини також інкримінували зловмиснику й причетність до колабораційної діяльності. Підозрюваному може загрожувати довічне позбавлення волі.

Як розповів заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, за оперативною інформацією працівників кримського управління СБУ слідчі відділу поліції №1 Херсонського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження щодо 44-річного жителя області. Зокрема, оперативники встановили дані, за якими слідчі інкримінували фігуранту причетність до вчинення двох злочинів проти основ національної безпеки України – державної зради та колабораційної діяльності.

слідчі поліції херсонщини повідомили про підозру у державній зраді депутату облради

Так, правоохоронці дізналися, що зловмисник, який до повномасштабного нападу росії на Україну був депутатом обласної ради, позитивно сприйняв й підтримав агресію рф. Наразі відомо, що фігурант влітку цього року став кандидатом у депутати від політичної партії «єдина росія» для участі у виборах депутатів до так званої херсонської обласної думи. За підсумками псевдовиборів, що відбулися у вересні, він «пройшов» до складу незаконно створеного органу влади.

Крім цього, правоохоронці встановили, що фігурант, бувши керівником одного із херсонських заводів, спрямував діяльність підприємства на підтримку держави-агресора. Зокрема, він забезпечив надходження податків від роботи заводу до бюджету окупаційної влади. Також він умисно розмістив особовий склад військових формувань рф і військову техніку на території підприємства та інших об’єктів, що перебувають у фактичному володінні фігуранта, забезпечував окупантів продуктами, паливно-мастильними матеріалами, побутовими засобами.

За вчинені проти основ національної безпеки України діяння слідчі поліції повідомили зловмиснику заочно про підозру в причетності до злочинів, передбачених ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснюється обласною прокуратурою. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацію майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

You may also like...