Статус багатодітного батька за $3500 – у Києві припинили діяльність злочинного угруповання, яке допомагало ухилитись від мобілізації

Організатор схеми – 30-річна екссекретар міськрайонного суду Одеської області. Вона залучила до протиправної діяльності спільника, у завдання якого входило пошук клієнтів, та жінок з неповнолітніми дітьми, які за гроші мали підтвердити в суді батьківство незнайомих їм чоловіків. Відтепер учасникам схеми загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Співробітники управління міграційної поліції столичного Главку, слідчі Печерського управління поліції спільно з оперативниками Департаменту міграційної поліції Нацполу викрили чергову схему ухилення від мобілізації та переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон.

За даними слідства, організатором схеми була 30-річна екссекретар міськрайонного суду Одеської області, яка, використовуючи зв’язки з минулого місця роботи, домовлялась про розгляд справ за прискореною процедурою. Крім того зловмисниця залучила до протиправної діяльності 30-річного мешканця Одещини, в обов’язки якого входило пошук «клієнтів», бажаючих уникнути мобілізації, та жінок з неповнолітніми дітьми, які за гроші мали в суді підтвердити батьківство незнайомих їм чоловіків.

«Прайс» на послуги становив 3500 доларів, з яких матері отримували 500 доларів. Правоохоронці затримали організаторку із спільником в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та під час обшуків вилучили документи – рішення суду, які зловмисники надіслали «багатодітному» батькові поштою, «чорнові» записи, мобільні телефони, гроші, банківські картки та комп’ютерну техніку.

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури слідчі повідомили затриманим та 26-річній жінці, яка підтвердила в суді батьківство «клієнта», про підозри за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Відповідно до санкції статті за скоєне фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до вказаної протиправної схеми.

Відділ комунікації поліції Києва

 

 

You may also like...