У Києві поліцейські затримали 35-річного чоловіка, який викрав авто керівника фірми

Наразі правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру. Санкція статті передбачає від восьми до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Днями до поліції Києва надійшло повідомлення від заявника щодо викрадення транспорту підприємства на вулиці Голосіївська. Для документування кримінального порушення на місце прибула слідчо-оперативна група.

Возможно, это изображение 1 человек

Начальник кримінальної поліції Голосіївського управління Максим Строк розповів, що керівник фірми доручив підлеглому виготовити дублікат ключів на службову іномарку марки «Ауді»:

«Працівник підприємства виконав вказівку директора, однак ключі та документи від транспортного засобу не повернув.

Пізніше порушник скористався відсутністю начальника, викрав автомобіль та поїхав у невідомому напрямку. Ми затримали причетного до злочину у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Автокрадієм виявився раніше не судимий 35-річний уродженець Автономної Республіки Крим».

Під час санкціонованого обшуку в його оселі поліцейські вилучили речові докази, серед яких 4 ключа від автомобілей «Мерседес» та «Ауді», 9 мобільних телефонів, 25 стартових пакетів з сім-картами. Вилучене направили для проведення відповідної експертизи.

За даним фактом слідчі територіального управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом. Правоохоронці за процесуальним керівництвом Голосіївської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру.

Наразі слідчі готують клопотання до суду про обрання правопорушнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тепер чоловіку загрожує до дванадцяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Також проводиться подальша перевірка порушника на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території столиці. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...