У Києві поліцейські затримали зловмисника, який пограбував жінку

Фігурант заволодів самокатом жінки, завдавши потерпілій збитків на суму понад 30 000 гривень. Фігурант перебуває під вартою, йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Свідком події на вулиці Бориспільський став перехожий, який побачив, як жінка з криком про допомогу біжить за грабіжником та одразу зателефонував до поліції. На місце прибули наряди патрульної поліції, слідчо-оперативна група та працівники відділу кримінальної поліції територіального управління, які задокументували злочин та почали пошук порушника.

Під час комплексу розшукових заходів оперативники підрозділу із залученням працівників сектору кримінального аналізу встановили особу та затримали підозрюваного, яким виявився 34-річний киянин. Електросамокат зловмисник «заклав» у ломбард, спричинивши киянці збитків на суму понад 30 тисяч гривень. Відомо, що чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок та шахрайств.

Слідчі Дарницького управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж та за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури повідомили фігурантові про підозру у відкритому заволодінні чужим майном, вчиненому в умовах воєнного стану.

Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання від семи до 10 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...