У Латвії затримали екс-президента CityCommerce Bank, якого Нацполіція підозрює у привласненні майже ₴300 мільйонів 

Сьогодні у правоохоронці Латвійської республіки, за запитом українських колег, затримали президента — одного з власників ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank).

Пан ТУМОВС РЕЙНИС АЙВАРСОВИЧ (1976 року народження) знаходився у міжнародному розшуку. Він зник ще у 2015 році.

Оперативниками Департаменту захисту економіки та слідчими Головного слідчого управління Національної поліції були зібрані докази, які вказують на те, що у «махінаціях» брав участь безпосередньо пан Тумовс. Під час слідства було встановлено, що упродовж 2013-2014 років посадовці видали кредити фіктивним фірмам, а кошти легалізували через підконтрольні їм комерційні структури. Зокрема, фіктивним підприємствам надавалися кредити під забезпечення майна, вартість якого була завищена в десятки разів. Доведена сума завданих збитків становить майже 300 мільйонів гривень.

Попередньо відомо, що Тумовс буде осуджений за ч 5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ч3 СТ.209 («Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом») КК України. Також встановлено, що голова правління банківської установи отримавши громадянство РФ, виїхав до тимчасово окупованої території АР Крим.

За відомостями Сrediweb.lv, в 2016 році громадянин України Рейніс Тумовс (Reynis Tumovs) відкрив в Огре дві фірми: WELLCOME.GROUP BALTIC і QF.TRADING.GROUP BALTIC FARMS.

Згідно з даними Сrediweb.lv, оборот WELLCOME.GROUP BALTIC в 2016 році склав 48 342 евро.

Наразі працівники Департаменту захисту економіки та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції готують матеріали щодо екстрадиції затриманого у Латвії банкіра. // Київ Оперативний

You may also like...