У Запоріжжі оголосили про підозру зловмисникам, які підірвали гранатою автомобіль

Подія відбулась вночі 31 серпня 2023 року в Комунарському районі обласного центру. Внаслідок вибуху люди не постраждали, був пошкоджений легковий транспортний засіб. У межах досудового розслідування правоохоронці встановили причетних осіб та повідомили їм про підозру. Слідчі дії тривають.

31 серпня 2023 року о 23:23 до відділу № 4 (Комунарський) Запорізького райуправління поліції надійшло повідомлення від 45-річного чоловіка про те, що невідомі особи кинули вибуховий предмет під його автомобіль «Renault Kangoo».

На місці події працювали слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, працівники управління карного розшуку та кінолог зі службовим собакою.

Відомості за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Поліцейські допитали потерпілого та мешканців району, вилучили записи камер відеоспостереження. Проаналізувавши отриману інформацію, оперативники встановили ймовірні шляхи підходу та відходу правопорушників, а також транспортний засіб, на якому вони могли пересуватися.

У результаті подальших оперативно-пошукових заходів правоохоронці встановили причетних до злочину осіб. Ними виявились двоє запоріжан, 33-х та 36-ти років, які раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності.

22 лютого слідчі під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури повідомили зловмисникам про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція інкримінованих статей передбачає до десяти років ув’язнення.

Крім того, під час досудового розслідування поліцейські встановили, що до вказаного злочину також може бути причетним ще 42-річний чоловік.

Цього ж дня працівники управління карного розшуку разом зі слідчими та оперативниками відділу № 4 Запорізького РУП та кінологами за силової підтримки спецпризначенців КОРД провели низку санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в їхніх транспортних засобах. У результаті заходів у квартирі старшого з чоловіків поліцейські виявили та вилучили автомат АК-74, два магазини та приклад до нього, понад 200 набоїв різних калібрів, три магазини до пістолета Стечкіна, чотири детонатори до УЗРГМ із комплектом запчастин до них, артилерійський порох і тактичний ніж. Все вилучене направлено на експертні дослідження.

Власника зброї поліцейські затримали на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу. Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють канали надходження зброї та боєприпасів.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...