В отриманні понад ₴17 тис. «відкатів» від підприємців підозрюють інспектора ДСНС на Тернопільщині

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру провідного інспектора відділу запобігання надзвичайним ситуаціям одного з районних управлінь ГУ ДСНС України в області в одержанні неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища (ч. 1, 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, співробітники ДСНС зареєстрували на свого родича кілька товариств, які спеціалізуються на наданні послуг з виконання робіт протипожежного призначення. Інспектор ДСНС спонукав керівників приватних й комунальних підприємств та закладів отримувати послуги лише від вказаних суб’єктів господарювання, лобіюючи їх інтереси. «Відкати» за послуги пожежної та техногенної безпеки становили 10-20 відсотків від суми, зазначеної у договорах із замовниками. Правоохоронці задокументували 2 факти отримання ним неправомірної вигоди, на суму понад 17 тис грн.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу й відсторонення  від займаної посади.

Розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП, за оперативного супроводу працівників Управління СБУ та УСР в Тернопільській області.

Нагадаємо, у січні цього року повідомили про підозру за аналогічним фактом головного інспектора одного з районних управлінь ГУ ДСНС України в області.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

You may also like...