Викрито зрадника серед експравоохоронців — «перевзувся» за 45 тисяч «дерев’яних»

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому поліцейському відділу реагування патрульної поліції Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у Куп’янську ще у червні експоліцейський почав добровільно співпрацювати з російськими загарбниками. Згодом він написав заяву на ім’я «голови» так званої «ВГА Харьковской области» про прийняття до лав псевдоправоохоронного органу.

Возможно, это изображение 3 человека, люди стоят и текст «дбр прокуратура дбр харквська обласна прокуратура OUTAS LEX»

Крім того, експоліціянт подав копії особистих документів, автобіографію, анкету, особисті фотокартки із заявою про надання згоди на обробку персональних даних і підписав «трудовой договор». Підозрюваний обійняв посаду «исполняющего обязанности инспектора – дежурного дежурной части».

За свою віддану роботу на окупантів він щомісячно отримував 45 тисяч російських рублів.

Після деокупації Куп’янського району «правоохоронець» хотів втекти з окупантами до РФ, але не вийшло. Тривалий час він переховувався по закинутих будівлях.

21 грудня правоохоронці в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України затримали чоловіка у Куп’янську, коли він вкотре заховався на горищі будинку.
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління СБУ в Харківській області.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...