Засуджено рецидивістів обікрали будинок у Солом’янському районі столиці та пограбували чоловіка з інвалідністю

За підтримання публічного обвинувачення Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва судом оголошено обвинувальний вирок чоловікам за вчинення крадіжки та грабежу в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 186 КК України).

Прокурором у суді доведено, що двоє уродженців Кіровоградської області, які неодноразово відбували покарання за крадіжки, після звільнення прибули до Києва у пошуках легких заробітків, а саме – вчинення крадіжок та грабежів.

У Солом’янському районі їх зацікавив приватний будинок, де в той час власників не було вдома. Один із зловмисників переліз через паркан та за допомогою заздалегідь підготовленого знаряддя віджав вікно на першому поверсі будинку.

В будинку крадій склав у сумку все, що можна було легко продати – золоті прикраси, комп’ютер, одяг та взуття. Його спільник у цей час на вулиці слідкував аби господарі несподівано не повернулись додому.

За тиждень вже у Дніпровському районі Києва зловмисники побачили на зупинці громадського транспорту чоловіка на милицях з явними ознаками інвалідності (відсутня частина черепа), що намагався викликати таксі. Один із чоловіків вихопив телефон, після чого грабіжники втекли. Як з’ясувалось, постраждалий повертався з лікарні і все, що мав при собі – це телефон та 50 гривень на дорогу додому, які у нього теж відібрали.

За принципової позиції прокурора окружної прокуратури вироком Солом’янського суду зловмисників визнано винними та засуджено до 8 та 8,6 років позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили суд залишив обвинувачених під вартою.

Київська міська прокуратура

You may also like...