Завідувач відділення харківської лікарні ставив фейкові діагнози, допомагаючи ухилянтам від мобілізації

Київською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно завідувача відділення міської клінічної лікарні за фактами пособництва в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, а також службового підроблення (ч. 5 ст. 27, ст. 336, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, лікар-офтальмолог, який є завідувачем відділення однієї з харківських міських клінічних лікарень, допомагав військовозобов’язаним ухилятися від призову на військову службу, ставлячи їм «потрібні» діагнози.

Зокрема встановлено, що у травні 2023 року до обвинуваченого звернувся 40-річний чоловік для проходження обстеження у зв’язку з призовом на військову службу. На прохання пацієнта «допомогти» лікар зазначив у медичній документації завідомо недостовірний висновок про наявність у чоловіка вад зору, які унеможливлюють проходження ним військової служби.

За клопотанням сторони обвинувачення лікаря було відсторонено від посади. Обвинуваченого судитимуть у Київському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводив СВ ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Обвинуваченому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...