Зловмисницю, яка отруїла на смерть та обібрала двох відпочивальників, засудили на 15 років

Голопристанський районний суд Херсонської області засудив жінку до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за розбійний напад і умисне вбивство двох осіб.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 8 лютого.

13 липня 2018-го у місті Скадовська жінка обвинувачена познайомилась із громадянином Німеччини, який приїхав на відпочинок до моря. Пізно ввечері вона пройшла з чоловіком у його готельний номер і таємно долила у  стаканчик з алкоголем медичний препарат — клозапін. Іноземець спочатку втратив свідомість, а потім і помер на місці від отруєння. Гостя забрала 2000 гривень і iPhone 8. Наступного ранку товариш потерпілого, також іноземець, очікував його до сніданку, а коли той не вийшов, то заглянув у готельний номер і побачив на ліжку труп в нижній білизні.

Численні свідки підтвердили, що вечір перед смертю обвинувачений проводив з цією жінкою. На недопалках з готельного номеру виявлено клітини, які за генетичними ознаками співпадають з обвинуваченою.

На відеозапису з камери спостереження готелю «Адмірал» видно, як сходами піднімаються вгору чоловік та жінка, зовні схожа на обвинувачену, вдягнена в світлу блузу, брюки, світлі кросівки, в руках тримає сумку світлого кольору, а через декий час жінка спускається сама, в руках тримаючи пляшку.

Знайшовся таксист, який після цих подій о 4 ночі віз обвинувачену з незнайомим чоловіком зі Скадовська до Каховки.

Через три дні ця жінка аналогічно отруїла українця в готелі Залізного порту. Їй вдалося забрати у потерпілого 10 тисяч гривень, мобілку, а також золотий ланцюжок з хрестиком і перстень з червоним каменем. Всього на суму до 30 тисяч гривень.

Слідчі відшукали дівчину, якій обвинувачена на ринку в Каховці продала перстень і хрестик. Ювелірні вироби потім вилучили із ломбарду.

Про обвинувачену відомо, що вона 1981 року народження, має на утриманні неповнолітніх дітей, з середньою освітою, офіційно не працюює.

У суді жінка визнала вину частково, але відмовилася від дачі показань. У судових дебатах та в останньому слові вона не погодилася з обвинуваченням, заявила, що не мала умислу на вбивство та розбій, вважає, що відсутні докази її причатності до цих злочинів.

Суд критично ставиться до такої позиції і вважає доведеним умисел на розбій та непрямий умисел на вбивство потерпілих з корисливою метою під час розбійного нападу на них.

Суд погоджується, що мав місце розбій, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, та умисне вбивство з корисливих мотивів

Злочини щодо обох потерпілих скоєно з незначним проміжком часу, з різницею в 3 дні. Обвинувачена в обох випадках познайомилася з потерпілими на відпочинку в курортних місцях. Після знайомства перебувала спільно з потерпілими в їх готельних номерах, вживала з ними алкогольні напої. Обидва потерпілі виявлені мертвими, смерть обох настала від дії одного й того ж лікарського засобу — клозапіну, який продається тільки за рецептом. Дія препарату полягає у пригніченні центральної нервової системи, а алкоголь посилює дію такого препарату. Викрадені речі потерпілих (мобільні телефони, золоті прикраси, гроші) в подальшому були виявлені у обвинуваченої під час обшуку за місцем її проживання та в особи, якій обвинувачена збула крадене.

Суд вважає, що жінка, додаючи лікарський засіб в алкоголь, з метою приведення потерпілих до несвідомого стану, що мало полегшити заволодіння майном останніх, усвідомлювала небезпечний характер своїх дій і передбачала наслідки і хоча не бажала, але свідомо допускала небезпеку для життя та здоров’я потерпілих, в тому числі, настання смерті потерпілого від лікарського засобу при взаємодії з алкогольними напоями. Застосування до потерпілих без їх згоди лікарського засобу, що призвело до смерті, суд розцінює як насильство, небезпечне для життя або здоров’я, поєднане із заподіянням смерті потерпілим.

You may also like...