Київ було атаковано новим дроном-камікадзе (фото)

Новий невідомий дрон рухався на дуже низький висоті у 20-30 метрів і пройшов у офіційних повідомленнях, як “БПЛА невстановленого типу”

У ніч на 20 липня, ворог для атаки по Україні використав не лише ракети та дрони-камікадзе типу Shahed-136, а й ще один новий дрон невстановленого типу.

І саме з таким позначенням він і потрапив до звіту Командування Повітряних сил, які повідомили, що завдяки діям мобільних вогневих груп, зенітних ракетних військ та РЕБ з 16 Shahed-ів вдалось збити 13 та один неідентифікований дрон.

Але згодом у мережі з’явилось перше зображення уламків цього дрона, який дійсно дуже сильно відрізняється від Shahed-136. Більше того, було уточнено, що він рухався на надмалій висоті 20-30 метрів. А останнє прямо говорить, що скоріш за все, мова йде дрон камікадзе.

Також з власних джерел Defense Express отримав додаткові фото цього збитого дрона. З огляду на них мова йде про БПЛА з можливим розмахом крила у понад 4 метри, оперенням на балках, штовхаючим гвинтом та фюзеляжем квадратного профілю.

Можливо зазначити, що він може нагадувати російський ZALA 421-20, який має певні схожі риси. Але цей БПЛА належить до розвідувальних, а тому навряд би летів на такій малій висоті. Більше того, дрони цього типу малорозповсюджені та навряд ще виробляються, бо просувати цей дрон ZALA почала ще на початку 2010-х років, а зараз він не фігурує навіть у каталозі продукції компанії.

Невідомий дрон та ZALA 421-20
Невідомий дрон та ZALA 421-20

У будь-якому випадку зараз рештки цього дрона досліджують, що означає, що його можливості, особливості, а також виробник і компоненти з яких він зібраний будуть встановлені найближчим часом. // Defense-Express

You may also like...