SOS! Черкассы по горло в дерьме! (Фото)

Сьогодні вранці на напірному каналізаційному колекторі ВАТ «АЗОТ», який обслуговує Черкаси, стався прорив трубопроводу. За півгодини вода з труби колектора діаметром один метр, що обслуговує обласний центр, встигла затопити ряд підприємств та територію асфальтобетонного заводу, та близько 10 приватних житлових будинків. На кілька годин було перекрито рух на ділянці по вулиці Чигиринській по трасі Черкаси – Чигирин. Повідомлення про це черговий Головного управління МНС отримав о 6.50. Відразу на ліквідацію аварії на вулицю Чигиринську,70 були направлені 5 одиниць спецтехніки, та понад 30 співробітників Черкаського гарнізону та Головного управління МНС України в Черкаській області.

Стався також витік неочищених стічних вод на городи мешканців села Червона Слобода та дренажний канал Черкаського регіонального управління водних ресурсів.

Аби запобігти екологічній катастрофі, і не допустити потрапляння нечистот в річку Дніпро, де йде нерест риби, аварійними бригадами Черкаського ВАТ “АЗОТ” колектор перекрито, брудна вода до очисних споруд потрапляє по двом меншим (діаметром 700 мм) колекторам ВАТ “АЗОТ”. Для створення захисної дамби, “Агроекологія” з села Червона Слобода та Черкаське ВАТ “АЗОТ” виділили 12 одиниць спецтехніки. Завдяки оперативним діям рятувальних служб аварія була вчасно локалізована і вдалось запобігти потраплянню стічних вод до Кременчуцького водосховища. Зараз тривають роботи по відкачуванню води з місця прориву

Вода на обласний центр, де проживає понад 300 тисяч громадян, подається з обмеженим тиском.

Зі слів начальника управління МНС Черкаської облдержадміністрації Олександра Криворучка, для вирішення проблеми необхідно прокласти колектор глибокого залягання, який коштує 29 мільйонів. Для міського та обласного бюджетів такі витрати на сьогодні неможливі. На його думку, для цього необхідне цілеспрямоване виділення необхідних коштів з державних джерел фінансування.

Костянтин Проценко, помічник начальника Головного управління МНС України в Черкаській області

От «УК»: выражаем соболезнование горожанам Черкасс и мужественным спасателям, ликвидирующим рукотворный «паводок» нечистот…

You may also like...