У Кривому Розі вкрадено кошти на закупівлі медобладнання для виявлення вірусу COVID-19

Фігуранту провадження повідомлено про підозру.

У Кривому Розі співробітники ГСУ ФР ДФС України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, розслідують кримінальне провадження за фактом розкрадання у 2019-2020 року коштів бюджету міста Кривий Ріг на сотні мільйонів гривень.

Возможно, это изображение (текст)

Правоохоронці викрили протиправну діяльність посадових осіб виконкому Криворізької міської ради та посадовців приватних структур у скоєнні злочинів, які завдали збитки бюджету міста.

Встановлено, що службові особи організували закупівлю медичного обладнання для виявлення РНК вірусу COVID-19, для потреб Криворізької інфекційної лікарні, при цьому вартість обладнання була завищена у 2,5 рази, що призвело до розкрадання понад 3,5 млн грн бюджетних коштів. Документальна невідповідність вартості придбаного обладнання підтверджена висновками ряду судових експертиз та актом Державної аудиторської служби України.

Сьогодні, 18 листопада 2021 року, в межах розслідування зазначеного кримінального провадження, про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України повідомлено посадовцю комунальної лікарні Криворізької міської ради. Наразі встановлюється коло всіх причетних осіб, проводяться допити фігурантів справи.

Нагадаємо, раніше, в цьому кримінальному проваджені, повідомлено про підозру двом особам: директору структурного підрозділу виконкому Криворізької міської ради та директору підприємства-підрядника, які системно підробляли документи про очищення та ремонту доріг на понад двох сотнях вулиць міста Кривий Ріг.

Слідство триває.

Державна фіскальна служба України 

You may also like...