У столиці затримали серійного крадія, який під приводом допомоги обкрадав пенсіонерів

Чоловік пропонував особам похилого віку донести важкі сумки додому, однак вже в квартирі громадяни виявляли відсутність особистих речей та грошей. За такі дії правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Наприкінці минулого року до поліції Києва надійшло повідомлення від 82-річної мешканки Солом’янського району про те, що невідомий чоловік викрав у неї гроші та мобільний телефон під час того, як допомагав донести пакети. Для встановлення обставин події на місце виїхала слідчо-оперативна група та співробітники карного розшуку.

Возможно, это изображение 1 человек

У ході досудового розслідування правоохоронці отримали ще декілька звернень від мешканців району про вчинення аналогічного правопорушення, тож припустили, що до скоєння неправомірних дій причетний один і той самий чоловік. Незнайомець пропонував особам похилого віку допомогу, після якої пенсіонери виявляли відсутність банківських карток, грошей та цінних речей.

За результатами проведення комплексу оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Солом’янського управління поліції встановили особу правопорушника та затримали його у порядку ст. 208 Кримінального кодексу України. Ним виявився 42-річний мешканець Київської області, який лише два роки тому був засуджений за скоєння грабежу та через декілька днів після звільнення з місць позбавлення волі скоїв ряд крадіжок у пенсіонерів.

За погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою слідчий Солом’янського управління поліції повідомив чоловіку про підозру у скоєнні 6 епізодів злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, а також ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України – викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження. За такі дії йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...