Понад ₴400 тис. за непридатність до служби: на Рівненщині затримали члена ВЛК та посередника

Під час обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів гроші у різній валюті на майже п‘ять мільйонів гривень.

Знешкодили корупційну схему визнання осіб непридатними до військової служби та встановили причетних до неї осіб оперативники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. Встановлено, що до злочину причетний працівник військово-лікарської комісії одного з медичних закладів регіону та його посередник – колишній районний воєнком.

Фігуранти сприяли в отриманні підстав для визнання осіб непридатними до службу в ЗСУ. За розв’язання даного питання вимагали від двох чоловіків призовного віку майже 10 500 доларів «винагороди».

5 березня правоохоронці затримали члена ВЛК та посередника під час одержання останнього «траншу» у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Обом чоловікам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом, вчинене у складі організованої групи) Кримінального кодексу України.

Окрім того, за результатами обшуків правоохоронці вилучили кошти у різній валюті на загальну суму майже 5 млн грн, чорнові записи, особові справи призовників, копії медичних та інших документів.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками СБУ в Рівненській області. Процесуальне курівництво – Рівненська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...