10 років ув’язнення отримав уродженець Херсона, який під час окупації побудував кар’єру «міністра природних ресурсів та екології»

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури уродженця Херсона визнано винним у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Йому призначено максимальну міру покарання за цей злочин – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 15 років.

Прокурором у суді доведено, що засуджений влітку 2022 року почав будувати кар’єру у так званому «міністерстві природних ресурсів та екології Херсонської області». Спочатку він обіймав посаду «першого заступника міністра», а згодом очолив саме «міністерство».

Окрім організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, він брав участь у публічних заходах, під час яких вихвалявся своєю роботою перед пропагандистськими медіаресурсами. Він також організовував діяльність захоплених заповідників на тимчасово окупованій території Херсонської області за законодавством рф.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі УСБ України в Херсонській області.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

You may also like...