За напад на правоохоронця чоловікові може загрожувати до 5 років позбавлення волі

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури жителю Вінницької області повідомлено про підозру в заволодінні важливим особистим документом та заподіянні легких тілесних ушкоджень поліцейському  (ч. 2 ст. 345, ч. 3 ст. 357 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, будучи напідпитку, 30-річний чоловік здійснив неправдивий виклик правоохоронців. По прибуттю на місце поліцейські з’ясували це та почали складати протокол про скоєне адміністративне правопорушення. Під час з’ясування особи, порушник забрав із рук поліцейського його службове посвідчення, а на вимогу повернути документ почав лаятись, після чого ударив одного з правоохоронців ногою в голову.

Зловмисника було відразу затримано у процесуальному порядку. Сторона обвинувачення клопотатиме перед судом про його тримання під вартою на час слідства.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Досудове розслідування проводиться СВ Уманського РУП ГУНП в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

You may also like...