Керівника управління штабу командування Сухопутних військ ЗСУ та двох його спільників судитимуть за переправлення ухилянтів за кордон

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний стосовно начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймав керівну посаду у Київській міській військовій адміністрації, начальника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки і т.в.о. голови військово-лікарської комісії одного з районів м. Києва.

Їм інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон України та перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 3 ст. 332, ч. 5 ст. 426‑1 КК України). Крім цього начальнику ТЦК та СП і т.в.о. голови військово-лікарської комісії також інкриміновано ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що підозрювані організовували та систематично забезпечували незаконне переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Вони оформляли військовозобов’язаним фіктивні документи про непридатність до військової служби, що надавало можливість безперешкодно перетинати кордон.

Такі послуги коштували ухилянтам 10 тис доларів США з людини.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювався ДБР.

Продовжуємо активно взаємодіяти з Міноборони та ЗСУ у боротьбі з корупційними правопорушеннями.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...