На Донеччині за три доби розкрили потрійне вбивство

Наприкінці вересня до чергової частини Великоновоселківського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що уздовж дороги «Богатир – смт Великоновоселівка» виявлений перевернений автомобіль «Таврія», біля якого з вогнепальними пораненнями знаходяться трупи чоловіка й жінки. Виїздом на місце події правоохоронці встановили, що загиблі були місцевими жителями, займалися бізнесом, а саме, мали кафе в сусідньому селі. 

72 години знадобилося співробітникам карного розшуку, щоб розкрити даний злочин й установити, що на рахунку зловмисників, що його здійснили, він не єдиний.

Як розповів начальник слідчого відділення Великоновоселківського РВ Руслан Гуділін, у результаті проведення оперативно-розшукових заходів співробітниками міліції були встановлені й затримані підозрювані в здійсненні зазначеного злочину. Ними виявилися батько й двоє його синів, які проживали в цьому ж селищі. Як стало відомо, з метою здійснення вище зазначеного злочину вони кількома днями раніше вбили свого 37-річного знайомого. Обманом вони заманили його в безлюдне місце, задушили й закопали тіло в полі біля села Новий Комар. Автомобіль потерпілого «КІА» зловмисники використали наступного дня для вбивства пари приватних підприємців.

Коли чоловік і жінка поверталися додому, нинішні підозрювані влаштували на трасі ДТП. Машина підприємців перевернулася в кювет. «Кримінальна трійця» безжалісно розстріляла водія і його співмешканку із обріза. Щоб заплутати сліди свого злодіяння, зловмисники залишили номерний знак від автомобіля «КІА» на місці злочину. А сам автомобіль пізніше правоохоронці виявили спаленим у лісосмузі на окраїні іншого селища. Таким чином зловмисники намагалися вийти сухими з води й перекласти провину за вчинене на іншу людину.

Як пояснює 48-річний глава затриманого сімейства, між ним і знайомою подружньою парою близько 10 років тому відбувся конфлікт, після якого вони перестали спілкуватися. Напевно, до давньої образи додалися нові, і через час він знайшов жорстокий спосіб, щоб помститися.

У результаті кропіткої роботи, яка не припинялася ні на годину упродовж трьох діб, міліціонерам удалося довести причетність нині арештованих до вбивства трьох чоловік. Слідство на сьогоднішній день триває, проводяться експертизи і ряд оперативно-розшукових заходів щодо даної справи. Крім цього затримані перевіряються на причетність до аналогічних злочинів, здійснених як на території Донецької області, так і за її межами.

Наталя Мельниченко, ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області
 

You may also like...