580 гривень — ціна чоловічої дружби

Гроші стали цінніші за дружбу? Ще недавно двох товаришів не можливо було побачити окремо, а сьогодні вони навіть не розмовляють. Винною у всьому оковита. Так, в Краснопільському районі молоді чоловіки пропивали щойно отриману заробітну плату, а потім розпочали бійку. Після сварки, один з них недорахувався 580 гривень в кишені своєї куртки… 

Днями до працівників міліції звернувся 24-річний чоловік, який розповів про крадіжку грошей, які в нього зникли ще два дня тому. На питання правоохоронців, чому не звернувся того ж дня, коли виявив пропажу, Василь відповів: «Думав, що той хто зробив, а я здогадуюсь чиїх це рук справа, сам прийде й віддасть пограбоване. Але цього, нажаль, не сталося тому прийшов до вас». 

Свою історію потерпілий розпочав з того, як він та його товариш поїхали до сусіднього села щоб забрати гроші у директора, в якого працював декілька місяців різьбярем цеглини. 24-річний Анатолій, товариш Василя, із задоволенням погодився, адже бачив привід випити ввечері горілки. Отримавши зарплату, чоловіки вирішили відсвяткувати це й зайшли до найближчого бару. Там замовили горілки та закуски. Спілкувались, сміялись, а потім невідомо з яких причин розпочали бійку. Мабуть, подіяла горілка…

Чи то від сильного удару, чи то від сильного сп’яніння Василь впав на землю. Анатолій же вирішив допомогти товаришу. Намагаючись його підняти, рука Анатолія якимсь чином опинилася в кишені Василя, де знаходились остача зарплати. Так, вирішив забрати собі гроші, чи то для помсти, чи то просто з метою власного збагачення пояснити слідчим не зміг.

Незабаром в ході оперативно-розшукових заходів затримали підозрюваного в крадіжці. Анатолій під час допиту слідчого в скоєному зізнався. Каже: «Гроші в мене були, жити не що також вистачає. Чому вкрав не знаю, мабуть, розлютився та хотів провчити товариша, а може горілка в голову стукнула… А витратив їх на власні потреби: то борги роздав, то на продукти харчування, то на горілчані вироби».

Нажаль, такі випадки не поодинокі. І хоча зараз 26-річний чоловік шкодує про скоєне, але все рівно проти нього порушена кримінальна справа. Тепер доведеться відповідати перед законом за ст. 185 ч.1 КК України. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Марина Кльова, СЗГ УМВС України в Сумській області
 

You may also like...