Інформація ДАІ м. Києва на 26.04.2012

За 25 квітня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 548 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 232; порушення правил проїзду перехресть – 17; порушення ПДР пішоходами – 12. За порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 81 відповідний протокол. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за вихідні виявлено 32 порушення. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 1773 рішення, у 589 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За минулу добу зареєстровано 8 ДТП (7 наїздів на пішоходів), в яких 1 людина загинула та 7 осіб  отримали травми. Зверніть увагу! В столиці почастішали дорожньо-транспортні пригоди за участю дітей. Лише з 21по 25 квітня травмовано 11 дітей.
 
Державтоінспекція вкотре звертається до водіїв із проханням бути уважними та обережними під час керування автомобілем, не забувати, що на вулицях діти. Наближаючись до пішохідних переходів – зменшуйте швидкість, під час руху не користуватися мобільним телефоном. Також звертаємось до вчителів та батьків – нагадуйте дітям основні Правила дорожнього руху і не забувайте, що ваша поведінка на дорозі є найкращим прикладом для дитини. А обізнаність дітей в дорожній грамоті допоможе відвернути нещасні випадки та збереже життя і здоров’я.
 
З початком весняно-літнього сезону на автодорогах зростає кількість двоколісних транспортних засобів: скутери, мотоцикли та велосипеди. Саме ця категорія учасників дорожнього руху – найбільш уразлива і у разі виникнення ДТП є менш захищеною. Щоб уберегти себе від біди необхідно неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху та не забувати про уважність та обережність за кермом. Столична Державтоінспекція звертається до всіх водіїв двоколісних транспортних засобів: щоразу сідаючи за кермо не нехтуйте правилами безпеки – одягайте шолом та відповідні захисні засоби.
 
За минулу добу зареєстровані незаконні заволодіння автотранспортом: Святошинський район  а/м «АЗЛК 2140», 1998 р.в., білий, н.з. 4994КЕ; Дніпровський район а/м «ВАЗ-2101», 1975 р.в., бежевий, н.з. 2374КК; Шевченківський а/м «Фиат Добло», н.з. АА6071ЕВ, жовтий, 2007 р.в.; Оболонський район а/м «Деу Ланос», н.з. АА1694ІО, 2005 р.в., сірий. Прийнято міри розшуку.  
 
Вчора, інспектори полку ДПС ДАІ виявили два автомобіля «Хонда Акорд» і «Шкода Октавиа», що знаходились у розшуку. Також за підробку документів затримано водія моторолера «Ямаха» (без номерних знаків), в якого вилучено посвідчення водія, що викликає сумнів у дійсності. Чоловіка до райуправління міліції.
 
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. З початку цього року вже задокументовано 34 спроби дачі хабара. Лише за минулу добу інспекторами ДАІ затримано водія автомобіля «БМВ-520», який з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення ПДР намагався дати хабара у сумі 400 гривень. Чоловіка також було доставлено до райуправління міліції.
 
Столична Державтоінспекція повідомляє, що згідно проекту – розпорядження КМДА, під час проведення матчів фінальної частини чемпіонату ЄВРО-2012, передбачається перекриття центральних вулиць міста, а саме:
          бульвару Лесі Українки від вул. Кутузова до вул. І. Кудрі в обох напрямках;
          вул. Червоноармійської від вул. І. Федорова до бульвару Т. Шевченка;
          вул. Жилянської від вул. Горького до вул. Шота Руставели;
          вул. Саксаганського від вул. Горького до вул. Еспланадної. 
   Зверніть увагу! Надана інформація може змінюватись.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.                                          
 

You may also like...