Водій на Свалявщині збив сусідку-пенсіонерку і підговорив усіх казати, що вона впала

До міліції надійшло повідомлення від лікаря районної лікарні про те, що до реанімаційного відділення в тяжкому стані доставлено 80-річну мешканку одного з сіл Свалявського району.

Лікарі діагностували в потерпілої численні травми. Правоохоронці одразу виїхали за місцем проживання потерпілої. Опитавши можливих свідків, міліціонери з’ясували, що кілька осіб бачили, як пенсіонерка впала і підтвердили це. Але їх свідчення були дуже суперечливі.

Через кілька днів, не приходячи до тями, старенька померла. Стало зрозуміло, що причиною смерті жінки було все ж не падіння, що підтвердили також медичні експерти.

Почавши відтворювати події того дня, міліціонери знову почали опитувати громадян і ретельно перевіряти свідчення. І виявилось, що 6-річний хлопчик бачив, що бабусю збив автомобіль. Завітавши додому до одного з свідків "падіння" бабусі, 26-річного місцевого мешканця, правоохоронці помітили на його автомобілі підозрілі плями, схожі на кров. При подальшій бесіді горе-водій зізнався, що це він не побачив сусідку та скоїв наїзд на неї. Побоявшись відповідальності і помітивши, що поруч нікого немає, він придумав версію, що старенька сама впала. Про це розповів і сусідам…

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та ч.1. ст.135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Наразі ведеться слідство та вирішується питання про покарання водія. Автомобіль доставлено на штрафмайданчик.

Вікторія Кіяк, Свалявський РВ УМВС

«Закарпаття онлайн»
 

You may also like...