Прокуратура вимагає забезпечити вільний доступ громадян до херсонського пляжу «Лілея»

Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою встановлено факт неналежного виконання посадовими особами органу місцевого самоврядування обов’язків щодо охорони та використання земель водного фонду в межах адміністративної території Херсонської міської ради, зокрема при використанні земель водного фонду на яких розміщено міський пляж «Лілея».

Так, керівництвом ТОВ СОК «Лілея» в порушення вимог водного законодавства щодо загального водокористування та вільного доступу до р. Дніпро територію громадського пляжу огороджено суцільним парканом.

Водночас, жодних заходів щодо усунення цих перешкод Херсонською міською радою, як власником земельної ділянки, не вживаються.
Зокрема, посадовими особами міськради порушуються вимоги земельного законодавства України щодо охорони та розпорядження землями міської громади та не використовуються надані їм повноваження в цій галузі, а саме: не забезпечено здійснення самоврядного контролю у цій сфері, у тому числі шляхом проведення перевірок даної території громадського пляжу, а також подання позову до суду про усунення товариством перешкод у праві користуванням даною земельною ділянкою водного фонду.

За результатами перевірки прокуратурою внесено подання на адресу в.о. міського голови про усунення виявлених порушень законодавства з вимогою вжити відповідних заходів у тому числі цивільно-правових щодо забезпечення вільного доступу громадян до пляжу «Лілея».

Прес-служба Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури

 

You may also like...