Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 02.08.2013

За 1 серпня співробітниками столичної ДАІ виявлено 701 порушення Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 266 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 141 водій, без необхідних документів керували автіками – 25, порушення правил проїзду перехресть – 18. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування – 41 водій. Крім того, виявлено 22 пішоходи – порушники.

За добу в столиці було зареєстровано 10 ДТП, в яких 13 осіб отримали травми. Столична Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу. Так, минулої доби, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто 37 водіїв.

Працівниками ДАІ Дніпровського районного управління згідно орієнтування затримано «гарячим слідом» громадянина, який на Русанівській набережній скоїв незаконне заволодіння автомобілем Great Wall Suv. Крім цього співробітниками управління ДАІ та управління карного розшуку «гарячим слідом» затримано чоловіка, який викрав барсетку з грошима та документами зі автомобіля Peugeot Partner. Також інспекторами полку ДПС «гарячим слідом» затримано громадянина, що шахрайським шляхом заволодів ноутбуком «Sony». Правопорушники доставлені до райуправлінь міліції.

Співробітники столичної Державтоінспекції продовжують фіксувати випадки, коли недобросовісні водіїв намагаються хабарами відкупитися від покарання за порушення Правил дорожнього руху. Так, вчора водій автомобіля Skoda Octavia з метою уникнення адміністративної відповідальності намагався дати хабар в сумі 500 гривень. Затриманого доставлено до райвідділку.
Разом з тим під час зупинки мопеда Honda без номерних знаків, було з’ясовано, що ним незаконно заволоділи невстановлені особи 24.11.2009 року по вулиці Полупанова.

Інспектори ДАІ виявили та затримали 9 автомобілів, що знаходились у розшуку. Також за нанесення тілесних ушкоджень затримано та доставлено до райуправлінь міліції 3 громадян, за погрозу фізичною розправою – 1, підробка документів -1, за шахрайство- 2, за незаконне зберігання наркотичних речовин -1.

До уваги водіїв! З 1 серпня по 16 серпня в столиці проводиться комплекс профілактичних заходів «Митний контроль». Співробітники ДАІ будуть звертати особливу увагу на правомірність експлуатації транспортних засобів на вулично-дорожній мережі, а також виявлення та припинення фактів незаконного перебування на території України транспортних засобів іноземної реєстрації та порушення їх водіями правил митного режиму.

Так, інспекторами полку ДПС при зупинці автомобіля BMW 7301 було з’ясовано, що автівка знаходиться на території України з порушенням митних правил. Автомобіль доставлено до Київської міжрегіональної митниці.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва
 

You may also like...