За два тижні працівники Державтоінспекції зафіксували 180 спроб дачі хабара

Днями, на Вінниччині працівники ДАІ затримали двох водіїв, які під час оформлення адміністративних матеріалів, намагалися «відкупитися» від правоохоронців, запропонувавши хабар в розмірі 1300 та 1030 гривень.

Так, у місті Гайсин, під час несення служби на вулиці Першого травня інспектори ДПС зупинили мопед марки «Сузукі». За кермом двоколісного транспортного засобу знаходився 37-річний мешканець села Михайлівка. Під час спілкування правоохоронці встановили, що чоловік керує мопедом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

У ході оформлення матеріалів, з метою уникнення відповідальності, передбаченої ст. 130 ч. 1 КУпАП , водій мопеду намагався дати хабар в розмірі 1030 грн.

На місце пригоди викликали слідчо-оперативну групу райвідділу міліції. Наразі за даним фактом проводиться перевірка.Інший випадок трапився того ж дня о 13 годині. В службовому кабінеті начальника ві

Інший випадок трапився того ж дня о 13 годині. В службовому кабінеті начальника відділу ДАІ в місті Крижопіль керманич намагався надати неправомірну винагороду в сумі 1300 гривень за можливе вирішення питання про не притягнення його до адміністративної відповідальності по раніше складеному адміністративному протоколу за ст. 130 КУпАП. За даним фактом проводиться перевірка.

Загалом затримано 180 керманичів авто, які намагалися уникнути відповідальності за скоєне правопорушення, пропонуючи хабар інспекторам ДАІ. Відносно 49 водіїв вже відкрито кримінальне провадження за ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) передбачено штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України

You may also like...