До 10 років засуджено двох убивць-розбійників з Лисичанська

  Двох мешканців Лисичанська засуджено до 10 років позбавлення волі за умисне вбивство, хуліганство та розбій

Вироком Лисичанського міського суду Луганської області двох місцевих мешканців визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 162 КК України (незаконне проникнення до житла), ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном, вчинений групою осіб, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 3 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинені групою осіб, особою, раніше судимою за хуліганство) та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років з конфіскацією всього майна, яке є власністю засуджених.

Установлено, що у жовтні 2014 року двоє молодиків, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, перелізли через паркан у двір будинку мешканця міста Лисичанська, вибили вікна та вхідні двері і незаконно проникли до житла. Власник будинку, захищаючи своє майно, отримав численні удари по голові та втратив свідомість.

Наступного дня, знову перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, обвинувачені, з метою заволодіння майном, проникли у двір іншого місцевого мешканця. Вимагаючи у власника подвір’я грошові кошти та дорогоцінні прикраси, вони наносили йому удари ногами по голові, а після заволодіння грошима та золотими прикрасами нанесли множинні удари ножем, в результаті чого настала смерть потерпілого.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

You may also like...