Родина близького до Ківалова судді з мізерною декларацією володіє 14 квартирами та купою нерухомості

 Суддя Приморського районного суду м. Одеси Олег Крикливий володіє земельною ділянкою та часткою квартири, яку не задекларував.

Проте на членів його родини оформлено 14 квартир, а також будинки, паркомісця та інша нерухомість. Про це стало відомо з реєстру речових прав на нерухоме майно.
У 2015 році суддя Олег Крикливий задекларував 175 тис. грн доходу, а його дружина – 10 тис. грн. Роком раніше сума річних надходжень судді становила 204 тис. грн, а дружини – 35 тис. грн.
 
Суддя Олег Крикливий (фото 1tv.od.ua)Суддя Олег Крикливий (фото 1tv.od.ua)
 
Із майна суддя Крикливий останні два роки декларував лише ділянку площею 0,12 га. У той же час він є власником 1/3 частки квартири на вулиці Стовповій, 2 в Одесі. Право власності на помешкання у чотириповерховій «хрущовці» суддя оформив у 2004 році і, згідно з даними реєстру майна, частка квартири належить йому досі. Двома іншими співвласниками виступають сестра Крикливого Олена та Алла Складановська.
 
2.ВИТЯГ НА КВАРТИРУ З НЕ ЗАДЕКЛАРОВАНОЮ 1_3 ЧАСТКОЮ 1.ДЕКЛАРАЦIЯ КРИКЛИВИЙ 2014_1
1.ДЕКЛАРАЦIЯ КРИКЛИВИЙ 2014_2 1.ДЕКЛАРАЦIЯ КРИКЛИВИЙ 2015
 
Відповідно до декларації, все інше майно записане на найближчих членів сім’ї Крикливого – дружину та двох синів. А це: дві квартири, два паркомісця, два будинки, ділянка і автомобіль Toyota RAV4 2008 р.в. Зауважимо, що садовий будиночок на 442 кв м сім’ї Крикливих виявився найбільшою за розмірами нерухомістю серед задекларованих іншими суддями Приморського райсуду.
 
Варто звернути увагу і на членів родини судді, які володіють 12 квартирами (одна з яких у спільній власності з суддею), 5 парковочними місцями та іншою нерухомістю на 350 кв м. Отже, згідно з даними майнового реєстру, члени родини судді володіють:
  • батько судді – Микола Крикливий, депутат Одеської міськради:
1/3 квартири загальною площею 94 кв м в Одесі разом з дружиною і сином;
автомобіль Toyota Camry 2015 р.в. (вартість в залежності від комплектації у 2015 році – 700-950 тис. грн), який він купив у січні цього року.
  • матір судді – Тетяна Писаренко, підприємець:
7 квартир площею від 33 кв м до 63 кв м в Одесі, чотири з яких придбані у 2014-2015 рр; + 1/3 частки у квартирі 94 кв м (разом з чоловіком і сином);
3 паркомісця;
нежитлові приміщення на Грецькій площі, 1-А (загальна площа 230 кв м).
  • брат судді – Ростислав Крикливий, прокурор прокуратури Одеської області:
1 квартира в елітному ЖК на проспекті Шевченка, 33 в Одесі (153 кв м), яку йому у 2015 році подарував батько; + 1/3 частки у квартирі 94 кв м разом з батьками;
паркомісце;
 
Інша нерухомість – 118 кв м (згідно з декларацією прокурора за 2014 рік).
  • сестра судді – Олена Криклива, нотаріус:
2 квартири в елітних житлових комплексах на Французькому бульварі, 13-А і провулку Онілової, 18 в Одесі (119 кв м і 72 кв м); +1/3 частка у квартирі по вул. Стовповій, 2 разом з братом і Аллою Складановською;
паркомісце.

ФОТО2 МИКОЛА КРИКЛИВИЙ З КIВАЛОВИМЗліва депутат Одеської міськради Микола Крикливий, справа – Сергій Ківалов (фото: slovo.odessa.ua)
 
Батько судді Микола Крикливий є депутатом Одеської міськради від «Української морської партії Сергія Ківалова», працює проректором з адміністративно-господарської роботи «Одеської юридичної академії», президентом якої є Ківалов. Місцеві ЗМІ називають депутата одним з найближчих соратників нардепа. Микола Кликливий був помічником Ківалова на громадських засадах упродовж 4-7 скликань ВРУ.
 
У свою чергу мати судді Тетяна Писаренко є бізнес-партнером доньки Ківалова Ірини Орехової по ТОВ «Телерадіокомпанія одеської національної юридичної академії «Академія».
 
Нагадаємо, Олега Крикливого призначили суддею Приморського районного суду м. Одеси терміном на 5 років у січні 2012 року. Його брат Ростислав Крикливий у грудні 2014 року очолив відділ нагляду за додержанням законів органами, що проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове розслідування управління нагляду у кримінальному провадженні у сфері транспорту прокуратури області. Раніше перебував на посадах заступника прокурора Приморського району м. Одеси та прокурора Чорноморської транспортної прокуратури. // НАШІ ГРОШІ

You may also like...