Прокуратура не дозволяє «роздерибанити» майно навчальних закладів

Яскравими прикладами роботи ювенальних прокурорів на цьому напрямку є попередження порушень чинного законодавства шляхом ініціювання оформлення правовстановлюючих документів на майно навчальних закладів. 

Прокурорами встановлено, що незважаючи на тривалий період перебування будівель, споруд та земель на обліку за освітніми закладами, питання оформлення права власності на будівлі, користування земельними ділянками не вирішені та, як наслідок, державна реєстрація цих
прав не здійснена.

Картинки по запросу Прокуратура Луганщини

Вказана бездіяльність органів державної влади, місцевого самоврядування та закладів освіти може призвести до вибуття майна з їх власності та зловживань щодо розпорядження ними.

З метою попередження можливих порушень пред’явлено 24 адміністративних позови, з яких 20 судом задоволено, 4 – перебувають на розгляді.

Для прикладу, суд підтримав ініціативу однієї з прокуратур Луганщини, зобов’язавши Старобільську районну раду оформити відповідні права на майно та земельну ділянку, які використовуються Старобільським міжшкільним навчально-виробничім комбінатом
Старобільської районної ради.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...