Криминальная хроника Украины на 27.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 792 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 740 (45,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 51 пограбування, 8 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 30 осіб. У правопорушників вилучено автомат, пістолет, три обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 300 грамів вибухівки та майже 3,3 тис. набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 188 осіб, у яких вилучено понад 5 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 999 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 46 осіб.

Порушено 248 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 96 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 37 – у бюджетній сфері, 22 – у паливно-енергетичному комплексі, 19 – в агропромисловому комплексі, 17 – у сфері приватизації, 8 – у сфері банківської діяльності та 6 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 19 796 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 038 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 103 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 11 осіб загинула та 124 – травмовані.

У селі Мізяківських Хуторах Вінницької області днями невідомий під час раптово виниклої сварки пострілом з невстановленої вогнепальної зброї заподіяв вогнепальне поранення руки 43-річному місцевому жителю. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 21-річного місцевого жителя, сина потерпілого. Попередньо встановлено, що він уночі, на ґрунті неприязних відносин, пострілом із саморобного пістолета поранив у руку свого батька.

У місті Єнакієвому Донецької області в результаті проведення оперативних заходів правоохоронцями затримано двох місцевих жителів 26-річного чоловіка та 32-річну раніше судиму жінку. Попередньо встановлено, що вони впродовж двох останніх років вивезли до Російської Федерації двох жительок міста Макіївка згаданої області віком 20 та 22 роки, де продали їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.

У Солом’янському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 20-річного громадянина Російської Федерації, який декілька днів тому зламав замки вхідних дверей, проник до квартири 26-річного менеджера приватного підприємства й викрав ноутбук, ювелірні вироби та фотоапарат. Крім того, встановлено, що затриманий місяць тому на вулиці столиці викрав у 19-річної місцевої жительки, студентки, сумку у якій знаходилися 1,5 тис. грн. та мобільний телефон.

У Печерському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 32-річного громадянина Республіки Грузія, який удень з автомашини 41-річного киянина викрав ноутбук та барсетку у якій знаходилися 3 тис. грн., 2 тис. доларів США та мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У місті Бахчисараї Автономної Республіки Крим працівниками міліції за місцем проживання раніше затриманого за скоєння крадіжки 37-річного зловмисника вилучено автомат Калашникова та 135 патронів до нього.

У Деснянському районі міста Києва правоохоронцями затримано двох громадян Республіки Грузія віком 40 та 50 років у яких при обшуку вилучено по 3 грами кокаїну.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб комунального підприємства, які в минулому році, у порушення вимог Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», незаконно передали міському управлінню градобудівництва, архітектури та житлово-комунального господарства частину будівлі тягової підстанції та контактну вишку (майно перебуває в податковій заставі), чим завдали збитки зазначеному підприємству на загальну суму 360 тис. гривень. Органами слідства внутрішніх справ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб підприємства, які здійснили розтрату спецодягу на загальну суму 755 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Також, правоохоронцями викрито зазначених посадових осіб у перерахуванні в минулому році 131,3 тис. грн. бюджетних коштів товариству з обмеженою відповідальністю за роботу з нанесення дорожньої розмітки (фактично роботи не виконані). Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито відносно посадових осіб кредитної спілки, які, у порушення вимог законів України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» та «Про кредитні спілки», без отримання відповідної ліцензії, незаконно прийняли депозитні внески на загальну суму 1,85 млн. гривень від місцевих жителів. Органами прокуратури за даним фактом порушено дві кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 і ч.2 ст.202 КК України (шахрайство й порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох співробітників малого приватного підприємства, які, під виглядом продажу земельних ділянок (належать до земель запасу міста) чотирьом місцевим жителям, шахрайським шляхом заволоділи їх грошовими коштами на загальну суму 1,14 млн. гривень. Одного із зловмисників затримано. Органами слідства внутрішніх справ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

ДЗГ МВС України

You may also like...