Преступления в Украине на 6 ноября

 Як повідомили УК в МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 729 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 666 (44,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 40 пограбувань, 4 розбійні напади, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено 3 обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї та 50 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 57 осіб, у яких вилучено 42,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 379 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Протягом минулої доби порушено 47 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 17 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 129 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 153 – травмовані.

У місті Запоріжжі на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвими з ножовими пораненнями 53-річну жінку та її 28-річну дочку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивств затримано 33-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі вбив ножем потерпілих, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У Солом’янському районі міста Києва на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 49-річного чоловіка, без певного місця проживання та роботи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 28-річного чоловіка, без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці вбив ножем потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито міського голову одного із міст області. Він, на підставі підроблених актів прийому виконаних робіт з реконструкції котельні (фактично роботи виконані не в повному обсязі), незаконно перерахував понад 180 тисяч гривень бюджетних коштів приватному підприємству. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів під час спроби збуту 272,3 тисяч штук підроблених марок акцизного збору працівниками міліції затримано двох братів, жителів міста Ізмаїл Одеської області, та жителя міста Харків. За даним фактом слідчим відділом Одеського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч.2 ст.216 (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок) КК України.

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника служби навчального центру однієї із військових частин Міністерства оборони України. Він вимагав та отримав 3 тисячі гривень хабара від начальника складу зазначеної військової частини за приховування факту матеріальної нестачі військового майна та не притягнення останнього до дисциплінарної відповідальності. Військовою прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Воловецькому районі Закарпатської області на автодорозі затримано групу нелегальних мігрантів у складі трьох громадян Ісламської Держави Афганістан та двох – Республіки Ірак, яких власною автомашиною перевозив житель Перечинського району зазначеної області. Іноземців передано прикордонникам.

 

You may also like...