Криминальная хроника Украины на 29.01.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 555 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 002 (43,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 47 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 32 особи. У правопорушників вилучено чотири автомати, три пістолети, чотири обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 1 795 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 92 особи. У них вилучено 16,4 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 244 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 41 особу.

 Протягом минулої доби порушено 313 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 135 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 77 – травмовані.

 В Апостолівському районі Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів віком 27 та 32 років,  без постійного місця роботи, раніше судимих. Попередньо встановлено, що вони 26 січня з метою крадіжки зайшли до будинку 73-річного пенсіонера, вбили його ножем й викрали 300 гривень.

 У місті Южноураїнську Миколаївської області на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 18-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного чоловіка, без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він 24 січня на вулиці вбив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Дніпропетровську в приміщенні філії одного з банків на місці скоєння злочину працівники міліції затримали двох жителів міста Феодосії Автономної Республіки Крим та жителя Ленінського району автономії, віком від 23 до 25 років, усі без постійного місця роботи. Вони з метою крадіжки, зайшли до приміщення банку, вдарили пістолетом по голові 61-річну касирку згаданого відділення банку та відібрали в неї 9,5 тисяч гривень. Зброю та гроші вилучено. Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів.

 У місті Макіївці Донецької області працівники міліції затримали 38-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він намагався вивезти до Російської Федерації 20-річну безробітну жительку міста Димитрова Донецької області з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації.

 У місті Кривому Розі Дніпропетровської області міліцією було затримано 45-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 2,5 літри екстракційного опію та три кілограми макової соломки.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління садового товариства, який вимагав та отримав 32 тисячі гривень хабара від жительки міста Сімферополя за прийняття її до членів згаданого товариства й виділення земельної ділянки. Вживаються заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою міста Сімферополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу державної виконавчої служби одного з міськуправлінь юстиції, який вимагав та отримав чотири тисячі гривень хабара від голови правління відкритого акціонерного товариства за припинення виконавчого провадження відносно згаданого товариства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Кіровоградщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, який вимагав та отримав 2,5 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за підписання акту державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію об’єкта завершеного будівництва (квартира, переобладнана під склад). Задокументовано ще п’ять фактів отримання ним хабарів на загальну суму 3,6 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову одного з селищ, який вимагав та отримав 120 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння останньому в укладенні угоди на відчуження тепломережі міської теплоцентралі (довжина понад 3 тис. метрів), яка знаходиться в комунальній власності. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У місті Львові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у липні 2008 року надав до управління капітального будівництва Львівської міської ради завідомо неправдиві відомості, на підставі чого згадане товариство було визнано переможцем у тендері з реставрації та реконструкції одного з соборів, незаконно отримав з державного бюджету 2,5 мільйона гривень й надалі ці кошти привласнив. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які впродовж двох останніх років в одному з селищ, без укладання договору оренди, самовільно займали ставок з гідроспорудами. В результаті зазначених дій, державі завдано збитки на суму майже 456 тисяч гривень. Слідчими органами міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...