Кулак – як сучасний спосіб батьківського виховання

За підозрою у нанесенні тілесних ушкоджень та мордування в  міліція затримала жителя с. Перекопівка Роменського району. 30-річний чоловік протягом декількох годин знущався над 4-річною донькою своєї співмешканки –  виявивши бажання навчити небіж азам математики та граматики, він дуже розлютився, коли не побачив бажаного результату. Зі словами «Не дійде через голову – дійде через інше місце» – почав  лупцювати дитину. Невідомо, які б наслідки для малечі мали б ці новаторські методи виховання, як би не втручання міліції, куди мати дівчинки звернулась за допомогою.

Тепер, коли співмешканця забрали до міліції, Людмила не боїться  розповідати про своє життя. В неї вже була донька Дарина, коли вона зійшлася з новим чоловіком, народила від нього ще двох хлопчиків. Проте дружніх відносин в родині не склалося. Вітчим  ображав небіж, нерідко доходило і до рукоприкладства.  Але жінка терпіла заради дітей. Того вечора вона пішла до сусідки. А коли повернулась і побачила закривавлену Дарину в шоковому стані ,  не вагаючись звернулась до міліції. «Я подивилась на донечку і жахнулась, – плаче Людмила, –  як роздягла, на тілі не було живого місця – суцільний синець Питаю : «Що трапилось?» Дитина відповідає, що папа бив кулаками, відерцем пластмасовим по голові та стільцем. Личко все в крові було. Розбитий і носик і губи. На підлозі кров була».

Дівчинку направили до лікарні. Затримати ж чоловіка одразу не вдалося. Він втік. Проте через деякий час сам прийшов до міліції з каяттям. Як вдалося встановити правоохоронцям, вітчим за відсутності жінки, вирішив зайнятися вихованням дівчинки. Поки інші діти гралися, він розпочав свою «науку». «Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння, – пояснює старший уповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей обласного УМВС Сергій Тарасенко, – його дуже розлютило те, що маленька дитина не могла запам’ятати ті цифри і букви,  які він їй називав, тому вирішив підійти до навчання зі своїми методами. «Не доходить через голову – дійде через інше місце» – повторював «вихователь» лупцюючи дитину. Заспокоївся тоді, коли вона знепритомніла» 

Після того, що трапилось, в дитячому садочку Даринка  знаходиться  під пильною увагою вихователів. Дівчинка ще не відійшла від пережитого шоку. Погано спить, нервує. За словами співробітників дитячого закладу, вони і раніше  помічали на дитині наслідки родинного виховання – нерідко на її тілі з’являлись сліди від побоїв..   Кажуть, що тепер серед інших вихованців дівчинка відрізняється дуже сумними очима, вона стала мовчазною та замкненою.

Найбільш за все маленька дитина зараз побоюються повернення до дому чоловіка якого недавно ще називала батьком. До речі останній, за словами односельців, на колінах вималював прощення Дарини. Можливо дитяче серце пробачить такий вчинок, але законом подібні дії передбачають кримінальну відповідальність – позбавлення волі на строк до 5 років  років.

Ельвіра Біганова, СЗГ УМВС Сумська область

You may also like...