Криминальная хроника Украины на 26.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5155 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 210 (42,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 42 пограбування, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 5 гранат, 300 грамів вибухівки та 575 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 36 осіб. У них вилучено 24,9 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 986 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особу.

Упродовж минулої доби порушено 87 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 39 – у сфері службової діяльності, у тому числі 16 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 125 – травмовані.

У місті Маріуполі Донецької області у своєму будинку було знайдено в непритомному стані 82-річного пенсіонера, який невдовзі в лікарні помер. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 45-річного сина загиблого. Попередньо встановлено, що він увечері 29 квітня в будинку свого батька заподіяв йому смертельні тілесні ушкодження під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У Кремінському районі Луганської області у березні цього року в лісосмузі поблизу селища Старої Краснянки було знайдено мертвим з дробовим пораненням грудей 32-річного безробітного жителя районного центру. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 7 березня в зазначеній лісосмузі пострілом з обрізу мисливської рушниці вбив потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв. Зброю вилучено.

У місті Шостці Сумської області в квітні цього року в квартирі за місцем тимчасового проживання було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням голови 47-річного громадянина Республіки Вірменії, приватного підприємця. З місця події було вилучено кулю та гільзу калібру 7,8 мм. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні згаданого вбивства затримано 35-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 10 квітня, з метою крадіжки, проник до згаданої квартири й пострілами з пістолета “Маузер” вбив гоподаря. Зброю вилучено.

У місті Маріуполі Донецької області міліцією затримано 48-річного місцевого жителя, приватного підприємця, який вночі на вулиці під час раптово виниклої сварки пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у груди 37-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

У місті Кременчуці Полтавської області міліцією затримано 44-річного слюсаря одного з навчальних закладів, за місцем проживання якого вилучено 5 гранат та 100 набоїв до різної зброї.

У місті Дніпропетровську на вулиці міліцією затримано 30-річного раніше судимого місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 1 кг марихуани. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання затриманого вилучено ще 20 кг вказаної наркотичної речовини.

У місті Дніпропетровську на вулиці міліцією затримано 31-річного раніше судимого місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 5,5 грама метамфетаміну.

У місті Львові на вулиці міліцією затримано 37-річного раніше судимого жителя міста Рівного, без постійного місця роботи, у якого вилучено 10,5 грама амфетаміну. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання затриманого вилучено ще понад 1,2 кг вказаної наркотичної речовини.

У місті Одесі міліцією затримано 46-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 6,3 грама героїну.

У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного з районних відділів Держкомзему, які, достовірно знаючи про відсутність в користуванні сільськогосподарського товариства земель сільськогосподарського призначення на території однієї з сільрад, видали фіктивну довідку про користування землями загальною площею 11,6 га. Унаслідок цього вказане товариство незаконно отримало з державного бюджету дотацію в сумі 236 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень й службове підроблення).

У місті Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову гаражного кооперативу, який вимагав та отримав 8 тис. грн. хабара від місцевого жителя за виділення йому земельної ділянки на території зазначеного кооперативу під будівництво гаража. Прокуратурою одного з районів міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора дочірнього підприємства навчального комбінату відкритого акціонерного товариства, який отримав 2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за видачу трьом місцевим жителям посвідчень та свідоцтв про начебто проходження ними навчання в зазначеному навчальному комбінаті. Прокуратурою одного з районів Київщини порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.1 ст.368 КК України (службове підроблення й одержання хабара).

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб дачного кооперативу, які підписали акт прийому-передачі виконаних робіт з надання правової допомоги юридичною фірмою (фактично виконані не були) й незаконно перерахували їм 318 тис. гривень. Унаслідок протиправних дій правопорушників членам вказаного кооперативу завдано збитки на зазначену суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

МВС України
 

You may also like...