12 років за ґратами отримав водій, який під дією лікарських препаратів збив на смерть двох дітей

За принципової позиції ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури суд апеляційної інстанції залишив без змін вирок суду, яким чоловіка визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, що керує транспортним засобом під впливом лікарських препаратів, що спричинило загибель двох дітей (ч. 4 ст. 286-1 КК України).

Суд першої інстанції засудив чоловіка до 12 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 10 років. Також суд зобов’язав стягнути з нього на користь батьків загиблих 6 млн грн моральної шкоди.

Прокурори вкотре у суді довели, що на початку жовтня 2022 року в м. Сквира Білоцерківського району обвинувачений, керуючи автомобілем «Volkswagen Golf» під дією лікарських препаратів, скоїв наїзд на двох дітей, що знаходилися на узбіччі дороги. Дівчата 7 та 8 років від отриманих тілесних ушкоджень померли на місці ДТП.

Заслухавши доводи сторін, апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, залишив без задоволення апеляційну скаргу захисників, а покарання, призначене судом першої інстанції – без змін.

Київська обласна прокуратура

You may also like...