До Угорщини за $5000 – на Закарпатті трьох осіб підозрюють в організації схеми незаконного перетину кордону

За процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури трьом закарпатцям повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що троє мешканців Берегівщини причетні до організації схеми протиправного перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками в період дії воєнного стану. Вони підшукали «клієнта», готового сплатити 5000 доларів США, аби потрапити до Угорщину поза офіційними пунктами пропуску.

фото: ГПСУ

Чоловіки розподілили між собою обов’язки: один із підозрюваних домовлявся про зустрічі, інші – проводили чоловіку попередній інструктаж щодо перетину кордону та відвозили безпосередньо до місця, де це потрібно було зробити. Раніше громадянин встиг надати 4500 доларів США авансу за протиправні послуги.

«Ухилянта» разом із переправником викрили на території с. Гетен, неподалік держрубежу. Наразі усім трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту. Прокуратурою такі рішення суду оскаржено в апеляційному порядку, адже сторона обвинувачення наполягатиме на триманні чоловіків під вартою.

Подальше досудове розслідування здійснює Мукачівське районне управління поліції за оперативного супроводу 4 відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки СБУ та із залученням Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

You may also like...