Каретою «швидкої» перевозили «хворих» ухилянтів: на Одещині перекрили черговий канал втечі за кордон

Правоохоронці затримали злочинну групу, яка незаконно переправляла за кордон чоловіків. Для конспірації залучили спецтранспорт – аби безперешкодно перевезти чоловіків під час комендантської години.

Викрили та задокументували протиправну діяльність фігурантів слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно зі співробітниками СБУ в Херсонській області.

Каретою «швидкої» перевозили «хворих»: на Одещині перекрили канал втечі за кордон — Нацполіція

Встановлено, що двоє іноземців та українець забезпечили ухилянтів трансфером на спецтранспорті з бригадою «швидкої допомоги» до одного з прикордонних населених пунктів Одещини. Звідти пішим переходом, в обхід пунктів пропуску, мали перевести їх до сусідньої держави.

каретою «швидкої» перевозили «хворих»: на одещині перекрили канал втечі за кордон — нацполіція

Зловмисники взяли з обох клієнтів по 4,8 тис. доларів, провели інструктаж з незаконного перетину державного кордону і відправили в дорогу спецтранспортом.

каретою «швидкої» перевозили «хворих»: на одещині перекрили канал втечі за кордон — нацполіція

Проте правоохоронці зупинили автомобіль, коли він з увімкненими проблисковими маячками їхав трасою міжнародного значення М-15 «Одеса – Рені». Водночас на місцях перебування одночасно затримали учасників злочинної групи. У них вилучили гроші, мобільні телефони та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури слідчі повідомили фігурантам про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, вчинених щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В ході слідства також буде надана правова оцінка діям працівників «швидкої».

Відділ комунікації поліції Одещини

You may also like...