На Волині експосадовця управління ДАБІ засуджено до 5 років ув’язнення за хабарництво

За публічного обвинувачення прокурорів Волинської обласної прокуратури суд визнав винним одного з колишніх керівників управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Йому призначено покарання – 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також на два роки позбавлено права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

За рішенням суду в дохід держави конфісковано вилучені у посадовця гроші – понад 90 000 доларів США, більше 10 000 євро й 61 500 грн.

Прокурори у суді довели, що засуджений та його спільники налагодили корупційний механізм із систематичним одержанням хабарів за видачу дозвільних документів в сфері містобудівної діяльності.

Волинські правоохоронці викрили керівника управління ДАБІ, а також юриста і спеціаліста-проектанта, які були працівниками підприємств у сфері будівництва та проектування, у листопаді 2016 року.

Задокументовано факти одержання хабарів від громадян-замовників нових будівництв за проведення реєстрації й безперешкодне отримання декларацій про початок будівельних робіт. Суми коливалися від 1 000 до 2 500 доларів США.

Спільників чиновника притягнуто до кримінальної відповідальності у виді штрафів.

Офіс Генпрокурора

You may also like...