На Закарпатті затримали зловмисників при спробі незаконно переправити через кордон п’ятьох ухилянтів

Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області спільно зі співробітниками СБУ та Держприкордонслужби, викрили чергову схему незаконного переправлення через «зелений» кордон чоловіків призовного віку. Канал функціонував у межах Рахівського району.

Правоохоронці з’ясували, що до організації причетні троє закарпатців: 25-річний мешканець Рахова, 31-річний житель села Калини Тячівського району та 41-річний мешканець села Луги, що на Рахівщині.

У ході контролю за вчиненням злочину поліцейські затримали спільників під час спроби переправити до Румунії групу з п’ятьох військовозобов’язаних: двох закарпатців, двох жителів Чернігівської та Вінницької областей, а також чоловіка з Харківщини. Після вдалого перетину держкордону втікачі мали сплатити фігурантам по 4 тисячі доларів кожен.

З місця події слідчі та спеціалісти-криміналісти слідчого управління вилучили мобільні телефони, автомобіль марки «Toyota Land Cruiser», яким фігуранти транспортували своїх клієнтів до лінії кордону, та банківські картки.

Трьох підозрюваних у організації злочину правоохоронці затримали у порядку ст. 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За фактом незаконного переправлення чоловіків через кордон, вчинене з корисливих мотивів, у поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Слідчі за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Затриманим, повідомили затриманим про підозру. Також їм вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Зловмисникам за скоєне загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі правоохоронці встановлюють інших імовірних співучасників схеми. Слідство у справі триває.

Поліція Закарпатської області

You may also like...