Підприємець відбувся умовним строком за пособництво у купівлі місць на кладовищі в Києві

Деснянський районний суд міста Києва визнав підприємця винним у пособництві в одержанні неправомірної вигоди службовими особами.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 5 березня.

За матеріалами справи, службовці Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» виконавчого органу Київради вступили у попередню змову з фізособами-підприємцями, організувавши злочинну схему із систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди з громадян за виділення місць для поховання померлих на закритих та напівзакритих кладовищах міста Києва.

Обвинувачений підшукував осіб, які мають стабільне фінансове становище та можуть заплатити і пропонував їм домовитися про місця для поховання на кладовищах. Його спільник, у свою чергу, говорив доглядачам кладовищ шукати вільні місця на Міському та Лісовому кладовищах. Ще одна особа передавала працівникам службовим особам СКП «Спецкомбінат ПКПО» їх частку неправомірної вигоди.

2 лютого 2021 року підприємець узяв 5 тисяч доларів за місце на Міському (Берковецькому) кладовищі, яке має статус напівзакритого і на його території дозволено лише підпоховання у родинну могилу. Клієнт не мав тут похованих родичів, але за гроші йому пообіцяли одинарне місце.

Із отриманої суми 500 доларів підприємець залишив собі, а арешту 4 500 доларів віддав службовій особі СКП «Спецкомбінат ПКПО». По 750 доларів отримали ще двоє співучасників, а решту 3000 доларів були передані невстановленим службовим особам.

16 лютого 2021-го чоловік отримав ще 3000 доларів від іншого клієнта, який хотів поховати свого родича на Лісовому кладовищі, де також дозволено тільки підпоховання у родинну могилу. Із цієї оборудки обвинувачений забрав собі 800 доларів, а решту віддав працівникам комунального підприємства, на балансі яокго було кладовище.

У червні 2021 року цей же чоловік отримав ще 6000 доларів за подвійне місце на Лісовому кладовищі.

У подальшому підприємець уклав угоду про про визнання винуватості і зобовʼязався співпрацювати з правоохоронцями в викритті злочину і дати показання на двох інших фігурантів справи.

Обвинуваченого засудили до 5 років позбавлення волі, звільнивши від від відбування покарання з іспитовим стоком 3 роки.

You may also like...