Поширювали наркотики по всій Україні: на Житомирщині затримали злочинну групу

Протиправну діяльність наркоділків викрили та задокументували слідчі Слідчого управління за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції області.

Поліцейські встановили, що налагодив наркобізнес 44-річний житель м. Житомира. До такої діяльності він також залучив 34-річних чоловіка та жінку, мешканців Андрушівської громади. Вирощування наркомістких рослин відбувалося у малолюдній місцевості, а сушіння, переробка та пакування готових партій наркотиків – у будинку, що належить спільниці.

Житомирянин забирав готові партії канабісу, підготовлені спільниками, та забезпечував надсилання «товару» через сервіси поштових відправлень замовникам з різних областей України. Також він розповсюджував наркотики «з рук в руки», зокрема, підпрацьовуючи в службі таксі та пропонуючи «зняти стрес» пасажирам.

10 жовтня поліцейські за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення ГУНП в області затримали чоловіка під час чергового перевезення партії наркотиків.

Також цього дня під час санкціонованих обшуків за місцем проживання жінки та в автомобілі чоловіка поліцейські виявили та вилучили висушені рослини, а також вже подрібнену рослинну сировину в різних ємностях та пакунках, зіп-пакети з порошкоподібною масою, електронні ваги, сито та інший посуд, банківські картки, мобільні телефони, готівку в загальній сумі понад 18 тисяч гривень та 300 доларів, а також засоби для пакування наркотиків. Вилучені речові докази поліцейські направили на проведення експертиз.

11 жовтня всім трьом фігурантам слідчі повідомили про підозри за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Судом чоловікам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, жінці – цілодобовий домашній арешт.

Їм загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

You may also like...