Псевдоперевізник привласнив хутряну шубу вартістю ₴63,5 тис., яку мав доставити за кордон

Раніше судимому за крадіжки, грабежі та шахрайства містянину правоохоронці вже повідомили про підозру та на час слідства помістили під цілодобовий домашній арешт. Йому загрожує до 3-х років позбавлення волі.

Поліцейські встановили, що знайшовши в інтеренті оголошення одеситки про необхідність передати подрузі за кордон  хутряну шубу, зловмисник видав себе за водія міжнародного автобусного рейсу і запропонував послугу доставки, яку насправді виконувати не збирався.

Під час зустрічі вони домовилися, що 200 євро винагороди за перевезення посилки він отримає у місті призначення від адресата. Тож жінка віддала чоловікові свою шубу вартістю 63,5 тисяч гривень і стала чекала звістки від подруги. Але невдовзі «перевізник» висунув одеситці вимогу щодо негайної оплати майбутньої послуги. Коли ж остання відмовилась – заявив, що без виконання цієї умови свою шубу вона більше не побачить. Тоді жінка звернулась по допомогу до поліції.

За кілька днів слідчі та оперативники відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 встановили особу правопорушника. Ділок вже встиг продати чуже майно за 15 тисяч гривень, проте правоохоронці розшукали покупця і повернули річ власниці.

«За наявності достатніх доказів, ми під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – у заволодінні чужим майном, шляхом обману, вчиненому повторно. Нині підозрюваний перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Йому загрожує покарання до трьох років позбавлення волі», – розповів слідчий у справі Роман Авдоян.

Наразі досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють інших потерпілих від протиправних дій зловмисника і просять їх звернутися з відповідною заявою до поліції.

Також вкотре звертаємося до громадян з проханням звертатися за наданням послуг з доставки товару за кордон тільки до офіційних компаній  або до перевірених осіб.

Одеське районне управління поліції № 1

You may also like...