Столичні оперативники затримали серійного крадія, який вивів з ладу 17 ліфтів на Борщагівці

Раніше судимий за аналогічні злочини чоловік вчинив нову серію крадіжок. Аби не викликати підозри у сусідів, він тричі зняв гальмівні ліфтові котушки у своєму під’їзді. Відтепер зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до восьми років за ґратами.

У ході реалізації оперативної інформації працівники відділу поліції № 2 Святошинського управління поліції за допомогою аналітиків сектору кримінального аналізу встановили чоловіка, який «спеціалізувався» на викраденні ліфтового обладнання. Зловмисником виявився 26-річний киянин, який в травні місяці цього року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за аналогічні злочини.

вивів з ладу 17 ліфтів на борщагівці: столичні оперативники затримали серійного крадія котушок

Правоохоронці з’ясували, що порушник здійснював крадіжки лише на території мікрорайону «Південна Борщагівка», де проживає. Аби не викликати підозри у сусідів, чоловік тричі демонтував гальмівні котушки у своєму під’їзді, проживаючи при цьому на 9 поверсі.

вивів з ладу 17 ліфтів на борщагівці: столичні оперативники затримали серійного крадія котушок

Працівники карного розшуку викрили рецидивіста «на гарячому» з готовими до збуту мідними дротами та інструментом для демонтажу. Поліцейські встановили причетність фігуранта до 17 епізодів крадіжок гальмівних котушок, а відтак затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану та поєднана з проникненням у приміщення. Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...