Суд відсторонив від посади двох поліцейських, які приховували вбивство, вчинене з особливою жорстокістю

Октябрський районний суд м. Полтави відсторонив від посади та обрав запобіжні заходи у вигляді особистого зобов’язання двом поліцейським, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України (приховування особливо тяжкого злочину — умисного вбивства).

Як раніше повідомляв начальник управління прокуратури Харківської області Іван Тарасов, встановлено, що в період часу з 30.06.2019 по 09.07.2019 р. на території Холодногірського району м. Харкова двоє старших оперуповноважених відділу кримінальної поліції Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області достовірно знали, що неповнолітний юнак скоїв умисне вбивство дівчини та приховав труп жертви, проте, усупереч вимогам чинного законодавства, не повідомили своєму керівництву та органу досудового розслідування про вказаний злочин. Більше того, поліціянти вчинили активні дії з приховування  особи, яка скоїла вбивство, та трупу дівчини.

Вказаним працівникам Національної поліції повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України, — приховування особливо тяжкого злочину.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді арешту на строк до трьох місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...