Судитимуть колаборантку, яка зайняла посаду директора школи у тимчасово окупованій Костянтинівці

Колишня вчителька прийняла пропозицію представників незаконної влади та очолила навчальний заклад на ТОТ. Освітянка впровадила стандарти освіти держави-агресора та організувала «патріотичне» виховання дітей, у тому числі й через навчання основам військової справи. Поліцейські зібрали достатньо доказів для обвинувачення зрадниці.

У квітні 2022 року 32-річна жителька Мелітопольщини добровільно погодились співпрацювати з окупантами та обійняла посаду директора «Муніципального общєобразовательного учєрєжденія “Константіновская общєобразоватєльная школа №1” Мєлітопольского района” Запорожской області.

Колаборантка організувала освітній процес за стандартами країни-агресора, виключно рашистською мовою та за російськими підручниками.

Крім того, з метою мілітаризації неповнолітніх і підготовки їх до подальшої військової служби в структурі національної гвардії рф зрадниця взяла участь у підписанні угоди про створення так званого «кадєтского класа». Таке навчання передбачає вивчення військових дисциплін, а саме – поводження зі зброєю, основ тактичної й стройової підготовки.

Учнів «кадєтского класа» зловмисниця залучала до різних заходів пропагандистського характеру, які висвітлювались у соціальних мережах за допомогою окупаційних ЗМІ.

23 травня слідчі за процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури Запорізької області завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно громадянки України за фактом колабораційної діяльності. Дії обвинуваченої кваліфіковані за ч.ч. 3, 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Працівники поліції наголошують, що повідомити про прихильників «руського миру» можна через чат-бот «Воєнні злочини рф у Запорізькій області» за посиланням https://t.me/zpsuvrzuuzk

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...