У продажі неіснуючих квартир на суму понад ₴11 млн. підозрюється директор будівельної компанії

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору будівельної компанії за фактами шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрюваний розробив та реалізував шахрайську схему заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах.

Фігурант, будучи директором будівельного товариства, здійснив фіктивний продаж майнових прав на 13 квартир. Для цього він уклав з стількома ж потерпілими підроблені договори купівлі-продажу, де вказувалось, що нерухомість буде збудована в майбутньому у визначені строки. Багатоповерхівку мали звести в одному із сіл Пустомитівського району.

Згідно договору потерпілі сплачували готівкою частково або повну вартість житла. Підозрюваний, в свою чергу, надавав довідку про оплату та зобов’язувався перерахувати кошти на рахунок фірми. Проте не робив цього, а розпоряджався ними на власний розсуд.

Таким чином чоловік заволодів понад 11 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

You may also like...