Житель Черкащини, погрожуючи розправою, вимагав 20 тис. доларів у родини загиблого українського воїна

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Уманського району за фактом вимагання коштів (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, чоловік дізнався про отримання знайомою компенсації від держави у зв’язку із загибеллю на війні її сина, який служив у Збройних Силах України.

Підозрюваний вимагав у матері загиблого українського військовослужбовця 20 тис доларів США. Погрожував їй та її близьким фізичною розправою.

Чоловіка затримали після отримання частини коштів у сумі 200 тис грн. Гроші було виявлено та вилучено під час обшуків за місцем його проживання.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – працівники Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...