Житель Жовтих Вод відповідатиме за пропаганду націонал-соціалістичного тоталітарного режиму

На власній сторінці в мережі Інтернет чоловік публікував дописи, які містили атрибути забороненої в Україні символіки, та прославляли нациський режим.

Правоохоронці встановили, що 25-річний чоловік розміщував такі публікації протягом тривалого часу за допомогою свого мобільного телефону. Сторінка порушника мала відкритий доступ та була публічною.

Поліцейські відділення поліції № 5 Кам’янського районного управління поліції спільно зі співробітниками Служби Безпеки України провели обшук за місцем мешкання чоловіка. В ході слідчих дій у нього вилучили комп’ютерну техніку, яка підтверджує його причетність до злочину.

25 жовтня за погодженням з Жовтоводською окружною прокуратурою чоловіку повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області
за матеріалами Кам`янського РУП

You may also like...